Home Agenda Over het festival Fotoarchief Financiers Wie zijn wij Contact Juweeltjes
MensenZoo in BurgersZoo

MensenZoo maakt korte metten met hokjesdenken!
Datum:  zaterdag 11 juni 2011
Tijd: van 1200 tot 17.00 uur
Locatie: Rondom de Koepelkerk, Jansplein Arnhem

MensenZoo, deze dierentuin van mensen maakt korte metten met hokjesdenken. Word je op een speelse manier bewust van jouw vooroordelen!

MensenZoo is, zoals het woord al zegt, een soort dierentuin van mensen. Dierentuinen bestaan al heel lang en bijna iedereen is er wel eens geweest. Onze samenleving is ook een soort dierentuin, maar dan één met mensen, een MensenZoo dus!

Vooroordelen
Daar waar dieren in de dierentuin al lang niet meer in hokjes zitten worden mensen nog steeds heel gemakkelijk in hokjes geplaatst. Bij MensenZoo is dat letterlijk en figuurlijk zo. Iedereen heeft vooroordelen over andere mensen. Iemands uiterlijk geeft ons bijvoorbeeld al heel snel een beeld van de levensstijl of achtergrond van die persoon.

Hokjes denken
Vaak hebben wij aan één blik al genoeg om iemand in een bepaalde groep in te delen.Wij oordelen al snel over de uiterlijke omstandigheden van een ander, zelfs voordat wij diegene hebben gesproken. Dit is iets heel menselijks, we doen het allemaal en daarin lijken wij dus weer heel erg op elkaar. Wij denken én zetten mensen in hokjes!

Boeren en psychiaters
Eten vrijgezelle boeren van 45 die niet door de selectie van ‘Boer zoekt vrouw’ zijn gekomen bijvoorbeeld nog steeds elke dag stamppot bij hun moeder? Zijn psychiaters oude mannen met een kaal hoofd, die met een witte jas rondlopen en alleen maar pillen uitdelen? En die ambtenaar dan, wat doet die eigenlijk de hele dag?

Breng een bezoek aan MensenZoo
Altijd al het antwoord willen weten op dit soort vragen? Ga dan langs bij MensenZoo op het Jansplein en vraag wat je altijd al wilde vragen!

www.artyshocking.nl/mensenzoo

zoek